Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Özgün Göktürk - Shred

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Özgün Göktürk - Shred

Youtube'da bulduğum backing track üzerine shred deneyeyim dedim

hocam yine dağıtmışsın ya eline sağlık birde merak ettim ne kadar zamandır gitar çalıyorsun hocam?

Yorum

katharsis isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      hocam yine dağıtmışsın ya eline sağlık birde merak ettim ne kadar zamandır gitar çalıyorsun hocam?
      Çok teşekkürler sağolasın 12 yıldır elektro gitar çalıyorum.

Yorum

demek ki daha çok yolum var...

Yorum

katharsis isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          demek ki daha çok yolum var...
          Çalıştıktan ve inandıktan sonra gerisi zaman bakıyor derim.

Bu arada bu backing track'i şuradan buldum ; http://www.youtube.com/user/jamtrackschannel?feature=results_main

Ç
          ok güzel parçalar var üzerine çalıp denemek lazım bol bol

Yorum

haklısın hocam çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak... backing track için de ayrıca teşekkürler bağlantı yolunu isteyecektim bende içine doğdu sanırım

Yorum

Tahmin ettim Tekrardan teşekkürler.

Yorum

Tarzınıza, tonunuza, çalışınıza hayranım. Keşke Ankarada olsaydınız; sizden ders almayı çok isterdim.

Madem ders alamayacağım bir soru sorayım madem; bu 12 yıl boyunca kendinizi nasıl geliştirdiniz, hangi metodları izlediniz, ders aldınız mı yoksa kendi başınıza mı çalıştınız?

Yorum

blindguardian isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Tarzınıza, tonunuza, çalışınıza hayranım. Keşke Ankarada olsaydınız; sizden ders almayı çok isterdim.

Madem ders alamayacağım bir soru sorayım madem; bu 12 yıl boyunca kendinizi nasıl geliştirdiniz, hangi metodları izlediniz, ders aldınız mı yoksa kendi başınıza mı çalıştınız?
                  Selamlar. Foruma anca girebildim

Çok teşekkürler öncelikle. Ben hiç ders almadım şimdiye kadar. Ama tabi her fırsatta, gitar çalan herkesten bir şeyler kapmaya çalıştım ve çalışıyorum yaş ve tecrübe ayırt etmeden. Buna açık olmak bence çok mühim.

Gerisi biraz çalışarak biraz araştırmacı olarak oldu diyebilirim. Düzgün bir eğitim tabi ki süreci kısaltırdı ama benimki bu şekilde oldu. İnternette kaynak gerçekten bol. Hem backing track için hem yeni lickler öğrenmek hem merak ettiğim şeyleri araştırmak için bol bol youtube kullanırım.

Bir ara Guthrie Govan'ın eğitim kitabını paylaşmıştım pdf olarak. Onun linkini de koyayım, faydalı gerçekten.

Yorum

çok iyisiniz 12yılın hakkını verdiğinizi düşünüyorum.bu arada tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum bazı sorularım var sormak istediğim.

Yorum

Senin çalışına özenen arkadaşlara yardımcı olmak üzere birkaç şey de ben söylemek istiyorum affına sığınarak.
                      İlk olarak dikkat etmeniz gereken sağ el tekniği. Tuşesi. Yani pena vuruşları. Tabiri caizse çatır çatır vuruyor tellere. Genelde bluescular böyle çalar. Pena hafif eğik olacak, tellere sertçe vurulacak.(tabi çok hızlı yerlerde penanın pozisyonu daha düzleşmeli) Bunun için Stevie Ray Vaughan, David gilmour dinleyebilirsiniz, onları inceleyebilirsiniz.
                      İkincisi vibrato ve bendler. Yine aynı şekilde vibratoda da kibarlığa yer yok. Gayet net,hızlı ve sert olmalısınız. Bunun için de Zakk Wylde, David gilmour, Joe Satriani dinleyebilirsiniz.
                      Ve son olarak slidelar, bar teknikleri, hızlı bölümler için yine Satriani'yi inceleyebilirsiniz.

Umarım faydalı olur. Çünkü çoğu zaman "ulan ben de aynı notalara basıyorum, onunki niye böyle güzel oluyor?" sorusunun altındaki sebep şunlar oluyor; Pena kullanımı, sol el sağ el koordinasyonu, gitar tutuşu ve tekniğin uygulanışı.
                      Bunları özgün'ün tarzına yaklaştırmak istiyorsanız yukarıda verdiğim isimleri bir inceleyin derim. özgün gibi çalmasanız da bayağı gitar kültürünüz gelişmiş olur hiç yoktan.

Yorum

fatocan isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        çok iyisiniz 12yılın hakkını verdiğinizi düşünüyorum.bu arada tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum bazı sorularım var sormak istediğim.
                        Çok teşekkürler Tabi ki ne demek, elimden geldiğince.

ozzyfive isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Senin çalışına özenen arkadaşlara yardımcı olmak üzere birkaç şey de ben söylemek istiyorum affına sığınarak.
                        İlk olarak dikkat etmeniz gereken sağ el tekniği. Tuşesi. Yani pena vuruşları. Tabiri caizse çatır çatır vuruyor tellere. Genelde bluescular böyle çalar. Pena hafif eğik olacak, tellere sertçe vurulacak.(tabi çok hızlı yerlerde penanın pozisyonu daha düzleşmeli) Bunun için Stevie Ray Vaughan, David gilmour dinleyebilirsiniz, onları inceleyebilirsiniz.
                        İkincisi vibrato ve bendler. Yine aynı şekilde vibratoda da kibarlığa yer yok. Gayet net,hızlı ve sert olmalısınız. Bunun için de Zakk Wylde, David gilmour, Joe Satriani dinleyebilirsiniz.
                        Ve son olarak slidelar, bar teknikleri, hızlı bölümler için yine Satriani'yi inceleyebilirsiniz.

Umarım faydalı olur. Çünkü çoğu zaman "ulan ben de aynı notalara basıyorum, onunki niye böyle güzel oluyor?" sorusunun altındaki sebep şunlar oluyor; Pena kullanımı, sol el sağ el koordinasyonu, gitar tutuşu ve tekniğin uygulanışı.
                        Bunları özgün'ün tarzına yaklaştırmak istiyorsanız yukarıda verdiğim isimleri bir inceleyin derim. özgün gibi çalmasanız da bayağı gitar kültürünüz gelişmiş olur hiç yoktan.
                        Estağfurullah ne demek, güzel yazmışsın ellerine sağlık

Fikrimce en önemli iki konu gitar ile fiziksel olarak çok zaman geçirmek ve çok fazla araştırmacı olmak. Bu ikisi olduktan sonra gerisi zamana kalıyor. Tanıdığımız her ünlü gitaristin ön plana çıkan teknikleri, imzalı diyebileceğim lick'leri ve sound'ları mevcut. Müzikal tarz ayırt etmeden hepsinden bir şeyler kapıp kendimizden de bir şeyler katıp ortaya karışık yapmalı.

Ben de bir süredir Guthrie Govan ve Alex Hutchings takipcisiyim. Çok acayip adamlar bunlar incelemeli kesinlikle.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                        X